top of page

Het ontstaan van Agressie, en daarna?

Het idee van Agressie, en daarna? is ontstaan in 2015 tijdens mijn behandeling bij een forensische instelling in Eindhoven. Tijdens mijn behandeling werd mij namelijk gevraagd wat ik na mijn behandeling "van bijna 2 jaar" gaat doen om uit de problemen van agressie en geweld te blijven. Het antwoord voor mij was simpel, een vervolg traject waar ik individueel of in groepsverband het gesprek kan aangaan met lotgenoten. Helaas was dit niet mogelijk omdat zo iets niet bestaat, en er bestaat hierin ook geen nazorgtraject. Ik kan dus na mijn behandeling nergens meer terecht in moeilijke tijden. Geen nazorg, is dus ook geen hulp, geen ondersteuning, geen oor die even kan luisteren. En dat was voor mij een probleem. Als ik tegen dit probleem aanloopt dan hebben waarschijnlijk meer mensen last van dit probleem. Zo ontstond het idee om dan zelf maar iets te gaan beginnen. In overleg met mijn behandelaar worden mijn plannen en ideeën op papier gezet. Start ik trainingen bij Markieza, de academie voor herstel en ervaringsdeskundigheid in Eindhoven. De plannen worden nog verder uitgewerkt totdat ik op 31 maart 2016 de deur kan openen van de locatie waar Agressie, en daarna? zelfhulpgroep in Eindhoven gaat beginnen.

 

Het moet een zelfhulpgroep worden voor en door lotgenoten van huiselijk geweld die elkaar kunnen gaan ontmoeten. Dat ze het gesprek met elkaar kunnen aangaan en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Maar ook steun en begrip kunnen krijgen. Lotgenoten weten wat een ander mee maakt en moet doorstaan. Het moet toegankelijk zijn voor slachtoffers maar ook voor veroorzakers/ plegers/ daders. Het moet mogelijk zijn om binnen te lopen zonder afspraak, zonder wachttijden en zonder verwijsbrief van de huisarts. Ik wil dat de lotgenoten ons GRATIS kunnen bezoeken en dat ze in een veilige huiselijke sfeer ook nog koffie of thee kunnen krijgen.

En wat ben ik tot op de dag van vandaag blij dat ik dit allemaal heb kunnen realiseren. Nu 8 jaar na het ontstaan van mijn idee, en 7 jaar na het openen van de open inloop ervaar ik dat het een goed idee was. Niet alleen voor mijzelf maar zeker ook voor alle lotgenoten die inmiddels hulp bij ons hebben gezocht omdat ze met agressie en geweld in welke vorm dan ook te maken hebben (gehad). Tussen het ontstaan van het idee en het heden is er inmiddels veel gebeurt en veranderd. 

 

Vanaf juni 2017 staan we geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst onder de naam Agressie, en daarna? We werken mee aan vele projecten door het hele land. Praten we mee in beleidszaken, en worden we gezien als een serieuze samenwerkingspartner. De naam lotgenotengroep hebben we inmiddels wel veranderd in Mannen Supportgroep en Supportgroep digitaal. 

​

 

Warme en geweldloze groet,

 

René Haring

Oprichter / eigenaar 

" De ervaringen uit mijn negatieve verleden,

gebruik ik nu in het positieve heden "

bottom of page