Agressie, en daarna ?

Herkent u dit?​

Of u nu man bent of vrouw, jong of oud, groot of klein, helaas hebben veel mensen te maken (gehad) met agressie en/of geweld. De bekendste vormen zijn zinloos- huiselijk- seksueel- verbaal- geweld. Maar er zijn nog meer vormen van agressie en geweld. Vaak heb je als slachtoffer geestelijk en/of lichamelijk letsel. Als het regelmatig gebeurt worden slachtoffers steeds banger en zullen steeds minder ondernemen. Ook zijn ze bang om te praten met familie, vrienden, kennissen en buren. Laat staan met hulpverleners, politie en huisarts.

Daders krijgen vaak spijt en beloven beterschap, maar meestal is dat van korte duur en vervallen ze weer in het oude patroon. Agressie is niet iets waar je bewust voor kiest. Niet om het te doen en zeker niet om het te ondergaan. Gelukkig is er veel professionele hulp die daders en slachtoffers kunnen behandelen. Maar ja... waar kan je die hulp vinden? En als je het eenmaal heb gevonden is er vaak een wachttijd voor je intake van weken en daarna een wachttijd voor het starten met de behandeling. Al snel ben je dan maanden verder. Ook komt het voor dat zowel daders en slachtoffers na een behandel traject moeten wachten op een vervolg behandeling. En zo sta weer op een volgende wachtlijst.


En als je dan bent uitbehandeld bestaat er nog steeds een kans op een terugval, of worden verkeerde gedragspatronen weer geaccepteerd. En waar kan je dan weer heen? Een groep ervaringsdeskundigen hebben het initiatief genomen om een zelfhulpgroep te starten. Hier kan iedereen langskomen die op zoek is naar een luisterend oor, een goed gesprek, voor steun of om een vragen te stellen. De meest voorkomende vraag is... "Hoe hebben jullie het laten stoppen". Onze ervaringsdeskundigen hebben hier al een antwoord op gevonden en helpen uw graag om dat antwoord ook te gaan vinden. Als u hulp of informatie wil van een ervaringsdeskundige neemt u dan contact met ons op via het contact formulier of via onze chat.