Agressie, en daarna ?

Open inloop wordt INFOPUNT

Na de start op 31 maart 2016 met onze donderdag avond open inloop voor en door lotgenoten van agressie en geweld komt er nu na ruim 2 jaar helaas een einde aan deze open inloop. Reden van dit besluit is dat de beheerder van het pand waar we iedere keer gebruik van mochten maken te kennen heeft gegeven dat er een andere bestemming voor het pand gaat komen. We vinden dit erg maar we kunnen niets aan het besluit van de beheerder veranderen.


Ons besluit om te stoppen met de open inloop is tevens gebuikt om te starten met iets nieuws. Daarom gaan we niet meer op één locatie zitten maar gaan we ons richten op meerdere locaties zowel overdag als in de avond. Zo komen mensen sneller in de gelegenheid om vragen te stellen over huiselijk geweld en seksueel misbruik. Het is van groot belang om deze items bespreekbaar te houden. Hierdoor kunnen lotgenoten met elkaar in gesprek en kunnen ervaringen met elkaar worden uitgewisseld. Je staat er in ieder geval dan niet meer alleen voor.


Met ons nieuwe infopunt gaan we ook gelijk werken met persoonlijke begeleiding bij de mensen thuis. Zeg maar als een maatje achter hun eigen voordeur. Begeleiding na een heftige tijd en vaak een nieuwe start voor ieder persoon is steun in en antwoorden op praktijk situaties van groot belang om sneller te kunnen verwerken en herstellen. Hiervoor moet er wel een veilige situatie gecreëerd zijn. NU hoor ik u al denken.... wat gaat deze vorm van hulp mij kosten? Wees gerust, het kost u niets dan alleen wat tijd. Wij doen dit namelijk op vrijwillige basis omdat we het heel belangrijker vinden dat we lotgenoten kunnen helpen en steunen. Wij hebben het immers in het verleden zelf ook meegemaakt.


Wilt u persoonlijke begeleiding via een maatje achter uw eigen voordeur of heeft u vragen over ons nieuwe infopunt neemt u dan gerust contact met ons op via ons contact formulier of start een chatgesprek. Ook kunt u ons bellen of een email sturen.