Agressie, en daarna ?

Agressie, en daarna? richt zich op situaties waar agressie en geweld in voor komen. Huiselijk geweld en seksueel geweld zijn de belangrijkste vormen hierin. Maar ook pesten en verbaal geweld, geweld op de werkvloer, en internet pesten worden steeds belangrijker hierin.

Vanaf maart 2016 zijn we gestart als lotgenotengroep voor mensen die te maken hebben met agressie en geweld. Met name huiselijk geweld voor zowel slachtoffers en plegers hiervan. Door de opdrachten waar we steeds voor gevraagd worden zijn we vanaf 1 juli 2017 het bedrijf Agressie, en daarna? gestart en hebben we ons onder deze naam laten ingeschreven bij de kamer van Koophandel en de belastingdienst. Door deze grote verandering komen we ook steeds meer in contact met boeiende mensen en organisaties. Mensen die behoefte hebben om te praten, te herstellen en het leven weer op te pakken. En organisatie die van onze kennis en ervaringen willen leren.


Momenteel zijn we hard aan het werk om alles meer vorm te geven. Er zijn al zelfhulpgroepen voor mensen die met huiselijk geweld te maken hebben. Een groep voor slachtoffers van huiselijk geweld. Maar ook een groep voor plegers van huiselijk geweld. In deze groepen krijgen de mensen ondersteuning en begeleiding om te herstellen. Maar deze groepen zijn er ook als een stuk nazorg. Een plek waar je na een behandeling nog wel terecht kunt met vragen uit de praktijk. Je kan je eigen batterij weer even opladen of je agressie veilig laten afvloeien. Er zij ook al organisaties die ons vragen om hun te helpen bij eerste opvang in verband met hun wachtlijsten. Wachtlijsten voor een intake of een behandeling is in Nederland nog steeds een groot probleem. En natuurlijk werken we hier graag aan mee. Directe actie bij huiselijk geweld is van levensbelang.


Doordat we met veel mensen en organisaties gesprekken voeren over huiselijk geweld komt ook regelmatig seksueel misbruik bij vrouwen en mannen te spraken. Daarom hebben we besloten om voor deze grote groep slachtoffers vanaf november 2017 ook een zelfhulpgroep te gaan starten. Omdat huiselijk geweld en seksueel misbruik twee totaal verschillende ervaringen zijn hebben we er voor gekozen om een andere naam en kleur aan deze zelfhulpgroep te gaan geven. De naam hiervoor wordt...... Misbruik, en daarna? voor en door lotgenoten van seksueel misbruik. Voor deze zelfhulpgroep hebben we begeleiders gevonden die in het verleden zelf slachtoffer hiervan zijn geweest. Ze hebben uiteindelijk zelf de kracht gevonden om hiervan te herstellen.


Hierdoor komen onze werkzaamheden voornamelijk te bestaan uit...


Agressie, en daarna?

Eindhoven:

- zelfhulpgroep voor slachtoffers van huiselijk geweld.

- zelfhulpgroep voor veroorzakers van huiselijk geweld.


Regio Eindhoven / de Kempen:

- Persoonlijke begeleiding en ondersteuning van plegers huiselijk geweld.


Landelijk:

- Ondersteunen van organisaties met betrekking plegers van huiselijk geweld.

- Voorlichting en workshops.

- Meewerken aan leuke, mooie en belangrijke projecten over huiselijk geweld.


Misbruik, en daarna?

Eindhoven:

- zelfhulpgroep voor slachtoffers van seksueel misbruik voor vrouwen en mannen


Landelijk:

- Voorlichting en workshops.

- Meewerken aan leuke, mooie en belangrijke projecten over seksueel misbruik